Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Sant Guim de la Plana donarà nom a tres diferents espais del seu municipi

Entre els noms hi ha, la plaça de l'1 d'Octubre i la plaça Dia Internacional de les Dones Rurals

Imatge de la plaça on s'ubica l'Ajuntament
Imatge de la plaça on s'ubica l'Ajuntament

DIMARTS 18 OCTUBRE 2022

L'Ajuntament de Sant Guim de la Plana ha explicat que donarà nom a tres espais del nucli de Sant Guim que fins ara no en tenien. El primer d'aquest és "el petit espai que hi ha davant la porta principal del nostre ajuntament", al qual se'l batejarà com a placeta 1 d'octubre "un nom molt adient perquè es just en aquest lloc, on tots junts, vàrem defensar i impedir que ens prenguessin la urna en la votació del referèndum del primer d'octubre del 2017", segons ho han expressat fons municipals. 

Per altra banda, es posarà el nom de la plaça de la Dona Rural a l'espai recentment urbanitzat que hi ha al costat de la pista poliesporiva. Amb aquest nom Sant Guim de la Plana vol retre homenatge a les dones rurals. A les àvies i mares que en temps dífiçils van col·laborar amb les seves feines al camp i a les granges i, a tirar endavant a les seves famílies i els seus pobles i també vol ser un merescut reconeixement a les dones actuals que han escollit un entron rural per a dur a terme i desenvolupar el seu projecte de vida.  

Finalment, s'anomenarà Complex Esportiu Les Salades a la zona que engloba el parc infantil, la piscina municipal, la posta poliesportiva i el futur parc lúdic i de salut per la gent gran que es construirà d'aquí a poc temps. "Amb aquest nom recuperem la memòria històrica d'un espai on temps enrere, abans que hi haguessin els equipaments esportius hi creixien unes plantes popularment denominades Salades, típiques i genuïnes del nostre poble", s'ha dit des de l'ajuntament, recordant que tots aquests noms "van ser escollits per votació popular als veïns o veïnes de Sant Guim de la Plana d'entre les diferents propostes que s'havien presentat". 

Informació extreta de la Veu de la Segarra. 

Octubre, 2022.