Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Diputació instal·la un DEA a Sant Guim de la Plana

La dotació del nou dispositiu ve acompanyada d’un curs d’aprenentatge per a vuit voluntaris del municipi.

DIJOUS 24 SETEMBRE 2020

La Diputació de Lleida ha instal·lat, dimecres 23 de setembre, un Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA) a l’ajuntament de Sant Guim de la Plana, un servei íntegrament subvencionat per l’ens provincial per un valor de 2.200€ on també s’hi inclou el seu manteniment durant el primer any i un curs d’aprenentatge per a vuit voluntaris del municipi. El dispositiu s’ubica a la façana del consistori i resta a disposició de tothom que en tingui necessitat.

Aquesta ha estat una de les principals peticions de l’ajuntament a la Diputació en els darrers anys ja que és un aparell vital en cas d’emergència. L’alcalde, Josep Llobet, afirma que valora molt positivament aquesta dotació ja que en un moment donat pot salvar la vida d’un veí o veïna del municipi, i això sempre suma”.

Segons fonts mediques i sanitàries, a Espanya es produeixen anualment més de 30.000 defuncions per aturada cardíaca però si es disposa d’un desfibril·lador i s’aplica al pacient durant els primers minuts, les possibilitats de supervivència augmenten fins a un 90%.