Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aprovació inicial per la pavimentació de dos carrers del municipi

Es tracta d’una via del nucli de Sant Guim i una altra de Vicfred, fins ara molt deteriorades

DIVENDRES 06 NOVEMBRE 2020

El consistori de Sant Guim de la Plana va aprovar, provisionalment, la pavimentació de dos carrers del municipi en el ple celebrat el passat 22 d’octubre.

Les actuacions se centraran, per una banda, en la millora del carrer de Sant Guim que va de l’Església al carrer del Prat, una via amb una pronunciada pendent que amb el pas dels anys ha patit divereses afectacions en el pavimentat, on s’hi han generat esquerdes i forats. Aquesta calçada no està habilitada per la circulació de vehicles pesants, però si que hi transiten cotxes i motocicletes.

L’altra intervenció prevista es durà a terme al camí que circumval·la el nucli de Vicfred i que s’estén des del Castell a la cruïlla que enllaça amb la carretera d’Ivorra. En aquest cas serà el primer cop que es pavimenta aquesta via, altament transitada per caminants i esportistes.

Segons l’alcalde del municipi, Josep Llobet, totes dues obres són molt necessàries per millorar els serveis dels veïns i veïnes de Sant Guim de la Plana. En el cas de l’actuació de Vicfred, Llobet afegeix que “l’objectiu és que en els pròxims anys tota la via que rodeja el nucli de població estigui pavimentada, un projecte que afavorirà notablement la comunicació interna i externa del poble”.

El projecte per asfaltar els dos carrers de Sant Guim de la Plana està pressupostat en 36.993,86€, dels quals 31.385,98€ estan subvencionats pel Pla de Dinamització Local de la Diputació de Lleida. Els 5.600€ restants aniran a càrrec de fons propis del consistori.

Aquest és un projecte d’obra menor i no és necessari la convocatòria d’un concurs. L’adjudicació es farà pública passats els 30 dies hàbils des de la publicació de l’edicte al BOP, sempre i quan no s’hi presenti cap al·legació.