Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actuació d’urgència al dipòsit d’aigua de Comabella

La infraestructura ha patit una esquerda a la seva part mitja i registra pèrdues d’aigües que afecten al subministrament.

DIMARTS 10 NOVEMBRE 2020

L’ajuntament de Sant Guim de la Plana ha adjudicat a l’empresa CEMSA de Calaf les obres d’actuació al dipòsit d’aigua de Comabella per pal·liar la fuita d’aigua derivada de l’esquerda que s’ha originat a la part mitja de la infraestructura.

Aquesta és una intervenció amb caràcter d’urgència ja que afecta directament al subministrament d’aigua als veïns i veïnes del nucli, una problemàtica que amb l’arribada del fred podria veure’s accentuada ja que les baixes temperatures dilatarien encara més l’esquerda.

Els treballs, que s’iniciaran aquesta mateixa setmana, s’allargaran uns quinze dies  i consistiran en la reparació de la fuita i la impermeabilització de l’interior del dipòsit a través de dues capes de morter cimentós elàstic. Paral·lelament s’habilitarà un “by-pass” amb connexió al dipòsit de Ferran per subministrar aigua a la població mentre s’executin les obres, les quals ascendeixen a 11.301,4€.

Segons l’alcalde, Josep Llobet, amb aquesta intervenció s’evitarà que s’originin futures esquerdes i es garantirà la durabilitat del dipòsit a llarg termini. Llobet afegeix que “aquests són uns treballs absolutament necessaris, ja que és prioritari vetllar per les infraestructures que subministren serveis a la població”.